top of page

Aymon 2022

2.JPG

De ridder Aymon (in het Nederlands verbasterd tot Heems) was vader van de vier Heemskinderen met het Ros Beiaard. Dat brengt ons naadloos naar de woonplaats van onze brouwmaat en vennoot Rudy, de Stad Dendermonde, waar de driejaarlijkse feeststoet in 2022 terug uitrijdt. De https://www.rosbeiaardbierproevers.be/ ontwikkelden daarvoor in beperkte oplage een nieuw bier in samenwerking met Brouwerij Malheur uit Buggenhout. Dit bier is enkel te verkrijgen in flessen van 75 cl. Om te delen.

De versie van 2020, het jaar waar het Ros Beiaard uitzonderlijk niet uitging in de straten van Dendermonde, werd ingeschreven voor het World Beer Awards 2020 en werd laureaat voor de Subcategorie: World’s Best IPA Imperial/Double. De jury wist vooral de bloemige en cider aroma’s te appreciëren. Aymon is licht en gemakkelijk te drinken, voegden ze er nog aan toe. 

De versie 2022 is bij ons verkrijgbaar tot uitputting voorraad en heeft hetzelfde rijke moutige smaakprofiel, maar met een zeer zacht en discreet hoppig aroma als nasmaak, dankzij koudhoppen. Kleur:  amber EBC 25, bitterheidsgetal IBU 35, 8% vol. alc. 

 

Aymon 2022, bier om te delen

bottom of page