top of page

lusthof Buitenlust

Met respect voor het verleden werd Buitenlust, aan de Rijksweg in Machelen, een nieuw leven ingeblazen. Het roemruchte café uit 1935 werd in zijn oorspronkelijke staat gerestaureerd door Hendrik Goris. Je kan er, voorlopig alleen op vrijdag van 17 tot 23 u, de eigen bieren proeven.
 

Nieuw café...oud café In Machelen?


Hendrik Goris, ook gekend van zijn schitterende bieren en creaties, blaast je even terug in de tijd als je binnenstapt in het café van zijn grootouders. Laat je even meevoeren in de tijd van rust, genieten en, voor sommigen misschien, nostalgie.

Half augustus 2019 heropende Buitenlust aan de Rijksweg 27 (N43) in Machelen. Hendrik nodigt jullie uit dit te komen zien. Je zal jouw ogen niet geloven.

 

Hendrik heeft ook heel eigen biercreaties. Hij geeft opdracht aan een brouwerij welke grondstoffen moeten gebruikt worden en hoe en wat er precies moet gebrouwd worden. In Lusthof Buitenlust geniet je dus van deze exclusieve bieren, zoals de EXPORT Emiel, ‘meer smaak, minder alcohol’, of Buitenlust tripel (zuiver mout) en ook nog Buitenlust Dubbel Blond. Uiteraard is er ook koffie of een frisdrankje verkrijgbaar.

Buitenlust is nog steeds een autobushalte in Zulte-Machelen, halverwege Kortrijk en Gent. Al noemt die halte bij de plaatselijke bewoners Korenbloem. Beide zijn genaamd naar een café. Buitenlust is ermee gestopt begin vijftiger jaren van de vorige eeuw. Tussen beide wereldoorlogen in herbergde "Buitenlust" de voetbalploeg van Machelen-aan-de-Leie en met daarenboven verschillende huwbare dochters was het zeer druk beklant.

BIER...

Buitenlust is nu ook een bier. Voor mijn legerdienst brouwde ik zelf tot zeven liter per keer. Later kwam de kans om voor mijn toenmalige werkgever mee een bier te ontwerpen als relatiegeschenk. Met Eddy, een kameraad en vroegere collega, brouwen we tegenwoordig dit bier in eigen beheer, omdat na jaren nog zovelen ernaar vroegen. Welke betere naam kon ik dan ook aan een dubbel blond bewaarbier van "hoge goesting" geven dan "Buitenlust"?

Voorlopig open op vrijdagen van 17 tot 23 u.
Op andere momenten opent Hendrik na afspraak.

Betalen kan enkel met de kaart of app.

bottom of page